Unod a hosszú téli estéket? Túlpörögnek a gyerkőcök?
2018. január 10. írta: Curiocity

Unod a hosszú téli estéket? Túlpörögnek a gyerkőcök?

Mivel töltheted tartalmasan a téli estéket, ahelyett, hogy a tévét bámulná vagy a kütyüket nyomkodja az egész család? Olvasd el CURIOCITY ötleteit új sorozatunkban!

2d274907696421-today-feet-fire-stock-150126_today-inline-vid-featured-desktop.jpg

Bár a téli napforduló után minden nappal egy tyúklépéssel rövidülnek az éjszakák, bizonyára neked is állandó fejtörést okoz, mivel lehet kitölteni tartalmasan a hosszúra nyúlt téli estéket, kivált a gyerekek számára. Mert amikor a gyerkőcök unatkoznak, vagy nem tudják levezetni fölös energiáikat, előbb-utóbb a legbékésebb otthonban is "elszabadul a pokol" (ne mondd, hogy nem ismerős:)

Ilyenkor - kivált ha fontos tennivalód van, fáradt vagy, fáj a fejed -, könnyen engedsz utat a tévézésnek vagy a kütyük nyomkodásának, elvégre ez garantáltan akár órákra is odaszögezi a gyereket (meg a felnőttet is). Ám ha mindig ehhez a megoldáshoz folyamodsz, idővel azt veszed észre, hogy a gyerekeknek semmi máshoz nincs kedve. Nem akarnak kézműveskedni, építeni, társasjátékot játszani, sőt, ha majd újra beköszönt a jó idő, kimozdulni se lesznek hajlandók.

Korábbi írásunkban bővebben is
utánajártunk a kockulás hatásainak >>>

Megelőzendő mindezt, tapasztalt és sokat próbált szülőkként:) arra gondoltunk, új sorozatot indítunk, és minden héten hozunk egy nálunk már bevált ötletet, mellyel az egész család örömmel és tartalmasan töltheti szabadidejét, miközben remekül fejlődik a kreativitás, az ügyesség, a gondolkodás.

Rajzolj valamit...De míííííít?

karctechnika.jpgAmikor gyerekünk unatkozik, vagy éppen túlpörög, mi pedig türelmetlenebbek vagyunk a kelleténél, értetlenül nézzük és azt kérdezzük: miért nem rajzolsz valamit? Mire a gyermek egyszerű kitéréssel azt válaszolja, hogy most nincs kedvem, vagy ami még rosszabb, visszakérdez: de mííííít?

A rajzolás remek ötlet, ceruza és papír pedig mindenhol van, konkrét cél nélkül azonban - pláne ha gyakran ez válik a "feszültséglevezetés" eszközévé -, könnyen elveszíti természetes vonzerejét, kivált fiú gyermekeknél. Éppen ezért találjunk ki célt, apropót, témát, amitől a rajzolás vonzó kihívássá válik, ahelyett, hogy pótcselekvéssé sűllyedne.

Közeleg a farsang? Rajzold le, minek öltöznél szívesen! Szülinapja, névnapja lesz valakinek? Rajzolj  neki hangulatos téli tájképet! Ha egyszerre több gyereknek kell foglalatosságot kitalálnunk, rendezzünk kiállítást, amellyel további motivációt adunk, hiszen nem "csak úgy"kell rajzolniuk, hanem a közönség számára is vonzó alkotást kell létrehozniuk. Az izgalmakat tovább fokozhatjuk, ha tárlatvezetést vagy rövid bemutatót kérünk a kis alkotóktól.

A rajzolás élményét időről időre feldobhatjuk néhány különleges rajzeszközzel. A Crayon Rocks People Pebbles válogatással élethű emberalakokat rajzolhatnak a gyerekek. A Djeco varázsfilccelvarázslóvá avanzsálhatnak és kísérletezhetnek a különféle színekkel.

A kisebbeknek a szó szoros értelmében simogató érzés a Djeco bársonyszínező, több estés elfoglaltságot kínálnak a gigantikus méretű Djeco panoráma színezők.
A nagyobbaknak izgalmas élményt nyújtanak a Djeco karctechnikás rajzkészletei, melyekből olyan egyedülállóan gyönyörű alkotásokat készíthetnek, hogy bekeretezve akár a lakás / gyerekszoba díszeivé is válhatnak.

És még csak a rajzolásnál tartunk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://curiocity.blog.hu/api/trackback/id/tr3513563701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása